Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

khairat2u

Kuala Terengganu 22 November 2023 - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah berjaya meraih Anugerah 4 Bintang sempena Anugerah Persada Inovasi Tahun 2023 Peringkat Negeri Terengganu, di Dewan Besar, Wisma Darul Iman, di sini, hari ini. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Setiausaha Kerajaan Terengganu, Yang Berhormat Mulia Tengku Seri Bijaya Raja.

MAIDAM yang diwakili oleh kumpulan Care-Technology (C-Tech) telah menyertai pertandingan Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Pejabat Setiausaha Kerajaan Terengganu yang telah bermula sejak Februari 2023. C-Tech merupakan salah satu kumpulan yang terpilih ke peringkat akhir daripada 17 buah kumpulan. Ini merupakan kali pertama MAIDAM menghantar wakil dalam pertandingan yang seumpama ini.

Dalam pertandingan ini C-Tech telah mengutarakan penyelesaian bagi pengurusan permohonan kelulusan pungutan khairat yang dilaksanakan secara manual selama ini kepada pengurusan secara bersistematik dan pantas menggunakan aplikasi mudah alih khairat2u. Para pemohon di kalangan pertubuhan akan lebih mudah membuat permohanan melalui aplikasi ini dan kelulusan juga akan dimaklumkan secara atas talian yang membuatkan ianya lebih cepat diperolehi. 

 

bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY