Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

 
 Program Geran Tahunan Majikan 2023
 
Kuala Terengganu 24 Rabiulakhir 1445 bersamaan 8 November 2023 - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah memperkenalkan Program Geran Tahunan Majikan mengikut zon-zon utara, selatan dan tengah. Program ini adalah sebagai galakan kepada majikan supaya kakitangan masing-masing membuat potongan gaji zakat melalui majikan. Sebagai imbalan, pihak majikan akan dapat mengambil wakalah dua bahagian untuk diagihkan di kalangan kakitangan atau pelajar-pelajar sekolah yang tergolong dalam golongan fakir dam miskin.
 
Bagi zon tengah iaitu daerah Kuala Terengganu, Kuala Nerus, Marang dan Hulu Terengganu, pelancaran program telah diadakan di Terengganu Equestrian Resort (TER), Kuala Ibai, Kuala Terengganu. Majlis dihadiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM, Prof Madya Dr. Ahmad Azrin Adnan dan Ketua Penolong Setiausaha (Pengurusan Mal), En. Abd Razak Abd Rahman.
 
Program Geran Tahunan Majikan Zon Utara (Besut dan Setiu) telah berlangsung di Sutra Beach Resort pada 5 November 2023, manakala bagi Zon Selatan (Dungun dan Kemaman) pula ianya diadakan pada 7 November 2023 di Dewan Dato’ Sri Amar, Kemaman. Program ini mendapat sambutan dari guru-guru dan wakil-wakil institusi.
 
MAIDAM mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan program kali ini.
 
 
bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY