Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

 
Persaraan Idris Yunus 2
 
KUALA TERENGGANU 23 Rabiulakhir 1445 bersamaan 7 November 2023 - Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Dwi Bulanan dan Persaraan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah diadakan di Dewan Auditorium, Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) pada hari ini.
 
Encik Abd Razak Abd Rahman, Ketua Penolong Setiausaha (Pengurusan Mal) mewakili Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM telah menyampaikan sijil penghargaan kepada seramai 23 orang penerima APC tersebut  bagi bulan Julai hingga Oktober.
 
Majlis ini juga meraikan persaraan Encik Idris Yunos, Pemandu Kenderaan MAIDAM Gred H16 yang menoktahkan perkhidmatannya bersama MAIDAM setelah menabur bakti sejak dari 1 September 1994. Sepanjang perkhidmatan, beberapa kali beliau dianugerahkan perkhidmatan cemerlang dwi-bulanan. Anugerah Perkhidmatan Cemerlamg peringkat jabatan telah diperolehi pada tahun 2019. Pada tahun ini beliau telah dianugerahkan Pingat Lama Berkhidmat (PLB) oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Terengganu.
 
Dalam majlis yang sama juga MAIDAM meraikan pasukan badminton jabatan yang muncul juara dalam Kejohanan Badminton Pusat Zakat Negeri-Negeri 2023 (Zakat Cup) Kali Ke-10 yang berlangsung baru-baru ini di Kuala Lumpur. Mereka menerima insentif tunai kemenangan daripada Kelab Amal, Rekreasi dan Sukan MAIDAM (KARISMA) daripada Encik Muhammad Abdillah Tajudin, Pengerusi KARISMA.
 
 
bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY