DSC 8438a

Kuala Terengganu, 20 November 2018: Pihak MAIDAM turut menyertai Perhimpunan dan Perarakan Maulidur Rasul 1440H/2018M Peringkat Negeri Terengganu dengan menghantar tiga puluh (30) peserta yang diketuai oleh YM. Ku Ahmad Faizi bin Ku Mat.  

 

 DSC 8255

 

Perhimpunan bermula dari Dataran Shah Bandar, Bandaraya Kuala Terengganu dan berakhir di Stadium Negeri dengan jarak perarakan sejauh 2.4 kilometer. Bertemakan ‘Menyantuni Ummah Membawa Berkat’, perarakan ini yang bermula jam 7.00 pagi turut disertai oleh jabatan- jabatan kerajaan dan juga agensi badan berkanun yang lain.

Majlis Perasmian Sambutan Maulidurrasul S.A.W. Peringkat Negeri Terengganu Darul Iman Tahun 1440 H/2018 M telah disempurnakan oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Wathiqu Billah Sultan Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah.

Sambutan ini sebagai usaha murni memberi pendedahan dan memperingati sirah Nabi Muhammad S.A.W, mengambil iktibar daripada pengorbanan Rasulullah terhadap umatnya serta memberi kesedaran akan kasihnya Rasulullah S.A.W. sambil berselawat ke atas Baginda Rasulullah S.A.W.  

Melalui sambutan ini juga jelas dapat digambarkan eratnya hubungan silaturrahim antara satu sama lain di samping memupuk semangat bersatu padu di kalangan Umat Islam.

DSC 8346

 

Foto Program

Bilangan Pengunjung

Hari ini 98

Hari sebelum 793

Minggu ini 98

Bulan ini 9955

Jumlah 178792

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Awan Tag