Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Majlis Graduasi Akademi Kulinari Terengganu Kali Ke-4


Pada 30 Julai 2017, bertempat di Hotel Grand Puteri, Kuala Terengganu telah berlangsung Majlis Graduasi Akademi Kulinari Terengganu (AKT) kali ke-4. Majlis ini telah dianjurkan oleh Yayasan Waqaf Malaysia (YWM) dengan kerjasama Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) dan Giatmara Malaysia (GIATMARA).


Seramai 61 orang pelatih wanita bagi sesi ke-6 dan ke-7 tahun 2016 yang terdiri daripada anak-anak golongan asnaf dari seluruh negeri Terengganu menerima Sijil Tamat Latihan di dalam bidang kemahiran Confectionary & Bakery di dalam majlis yang disempurnakan oleh Yang Berusaha Tuan Ahmad Musadad bin Haji Sulaiman, Ketua Pengarah Jabatan Wakaf Zakat dan Haji (JAWHAR) merangkap Naib Pengerusi YWM.


 

Bersempena Majlis Graduasi ini juga turut diadakan Karnival Akademi Kulinari Terengganu selama 2 hari iaitu pada 29-30 Julai 2017. Karnival yang julung kalinya diadakan bertujuan mengetengahkan graduan-graduan lepasan AKT ini kepada masyarakat luar dengan memberi peluang kepada mereka memperkenalkan produk masing-masing.

Karnival yang memberi keutamaan kepada  usahawan lepasan AKT ini telah dirasmikan oleh YB. Dato’ Haji Shaikh Harun bin Shaikh Ismail, Yang Dipertua MAIDAM pada 29 Julai 2017. Sebanyak 6 buah gerai jualan yang diuruskan oleh usahawan lepasan AKT dibuka pada karnival ini.

Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024x768 melalui pelayar Mozilla Firefox 1.5 dan ke atas.

Penafian : Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan kerosakan yang dialami disebabkan penggunaan maklumat di dalam laman web ini.

 

Hak Cipta Terpelihara © 2013-2016 Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu.