Penerima Bantuan Asnaf Fakir Miskin Terus Dibela

Kuala Terengganu,10 November 2014, Isnin- Sejumlah 111 orang ketua keluarga diraikan bagi menerima sumbangan permohonan bantuan yang dimohon telah berlangsung di Dewan Terbuka Majlis Agama Islam dan Adat Melayu (Maidam) Kuala Terengganu sempena Majlis Penyerahan Bantuan Zakat Maidam Kepada Asnaf Fakir Miskin Tahun 1436H bersamaan 2014M.


Majlis penyampaian bantuan zakat disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Maidam, Dato’ Razali bin Salleh kepada para penerima bantuan yang terdiri daripada pelbagai jenis permohonan antaranya bantuan modal, bantuan motorsikal roda tiga, bantuan bina rumah baru,bantuan sara hidup, bantuan bulanan, bantuan mesin jahit, bantuan mesin tebu, bantuan enjin bot  serta sebuah bot nelayan. Beliau sebelum itu menyampaikan ucapan bagi merangsang penerima bantuan agar berdaya saing dan terus maju di masa hadapan dengan bantuan yang disediakan oleh pihak Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu.


Turut hadir menyaksikan majlis penyerahan ialah Tuan Haji Wan Ismail Sahaimi Bin Haji Wan Omar,Timbalan Pesuruhjaya Pengurusan, Kewangan  Dan Pembangunan, dan En. Mahari Bin Abdul Rahman ,Pengarah Jabatan Teknikal, serta beberapa pegawai yang berkenaan.


Menerusi bantuan berkenaan, adalah diharapkan bantuan tersebut dapat membantu asnaf-asnaf zakat yang terlibat memajukan bidang yang mereka usahakan serta dapat meringankan bebanan yang ditanggung. Dalam perkembangan lain, MAIDAM turut menerima kunjungan daripada para Amil IPT Lembaga Zakat Selangor di Bilik Mesyuarat Tingkat 2 Jabatan Baitulmal.  Kunjungan berkenaan diadakan bagi berkongsi maklumat untuk pengetahuan bersama.

Klik Untuk Melihat Foto Sekitar sambutan

Rate this item
(0 votes)

Bilangan Pengunjung

Hari ini 1066

Hari sebelum 1186

Minggu ini 9046

Bulan ini 5724

Jumlah 2700248

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cloud Tag

Vote

What Is Your Opinion on MAIDAM's Official Website?