• baner
  • SEMAKAN PAC
  • 21
  • wakaf
  • sewa
  • 2
  • pay

NISAB SEMASA

RM 14,012.07

 

 

 

 

 

 

 

BERITA MAIDAM

11a3a2a1a

2a1a3agambar

6imageemail


Menteri Besar, Dato’ Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, pemberian insentif itu diberikan apabila sekolah berkenaan memperoleh Min Purata Nilai Gred Kumulatif (Min PNGK) 3.21 mencapai Min PNGK lebih daripada 2.80 dan mengatasi Min PNGK peringkat kebangsaan (2.62).

“Dua buah sekolah lain yang turut mencapai Min PNGK 3.00 ke atas adalah SMK Putra (3.12) dan SMKA Durian Guling, Marang (3.10) di mana masing-masing akan menerima bantuan kecemerlangan sebanyak RM10,000,” ujarnya.

Beliau mengumumkan perkara berkenaan pada sidang media selepas menyampaikan hadiah komputer riba kepada 14 pelajar negeri ini yang cemerlang dalam peperiksaan STPM 2014 di SMAASZA, hari ini.

Hadir sama Pengarah Pendidikan Negeri, Zakaria Hussin dan Pesuruhjaya MAIDAM, Dato’ Mohd Rozali Saleh.

Katanya, bantuan kecemerlangan itu diharap dapat menjadi perangsang kepada sekolah lain untuk berlumba mencipta kecemerlangan pada masa akan datang.

Katanya, pelajar yang cemerlang dalam peperiksaan itu juga akan mendapat insentif lain yang disediakan kerajaan negeri.

“Ini termasuk bantuan daripada Yayasan Terengganu diikuti dengan Anugerah Pelajar Cemerlang, bantuan RM1,000 untuk kemasukan ke universiti, dan merupakan kumpulan pertama memperolehi baucer RM500 untuk kemudahan ICT,” ujarnya.

Dalam pada itu, Ahmad Razif turut mengucapkan tahniah kepada semua pelajar yang berjaya serta ibu bapa dan seluruh warga pendidik di negeri ini yang telah bekerja keras untuk memastikan Terengganu terus cemerlang dalam bidang pendidikan.


Sumber : teganukita.my

Bilangan Pengunjung

Hari ini 24

Hari sebelum 751

Minggu ini 1560

Bulan ini 11417

Jumlah 180254

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cloud Tag

Vote

What Is Your Opinion on MAIDAM's Official Website?