NISAB SEMASA

RM 14,012.07

 

 

 

 

 

 

 

BERITA MAIDAM

No result.

11a3a2a1a

2a1a3agambar

6imageemail


Penganjuran program dengan kerjasama kerajaan negeri itu sebagai pendekatan terbaru untuk menyuntik semangat golongan muda serta penghargaan kepada seluruh rakyat yang sentiasa menyokong perjuangan Ahmad Tirmizi selama ini.

Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu, Dato’ Mohd Rozali Saleh, berkata program itu juga sebagai motivasi kepada ibu bapa dan seluruh rakyat Terengganu untuk menjadikan johan qari berkenaan sebagai ikon dan idola di dalam bidang Al-Quran.

Program pertama penjelajahan dengan kerjasama Pejabat Agama Daerah Kuala Terengganu bermula di Masjid Al-Muktafi Billah Shah, Ladang, Kuala Terengganu, malam tadi.

“Seramai 500 tetamu melibatkan ketua jabatan, Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung serta kira-kira 200 pelajar sekolah menengah kebangsaan, agama serta madrasah dan pondok yang berdaftar di sekitar Kuala Terengganu dijemput memeriahkan majlis itu.

“Di majlis itu, Tirmizi diundang untuk menyampaikan kuliah maghrib dan motivasi ringkas, selain beliau juga mengimamkan solat Maghrib dan Isyak berjemaah bersama tetamu yang hadir,” katanya.

Katanya, Maidam akan meneruskan penjelajahan ke daerah lain dalam jangka masa terdekat. Bagaimanapun, jadual program ke daerah lain tertakluk kepada perbincangan dan ruang masa yang dipersetujui johan qari itu sendiri.

Tambah beliau, program itu dapat mendekatkan ikon agama berkenaan dengan masyarakat yang mahu berkongsi dan mendengar sendiri pengalaman, sekaligus menarik lebih ramai golongan pelapis serta ibu bapa untuk membentuk generasi muda yang mencintai al-Quran.

Sumber : teganukita

Bilangan Pengunjung

Hari ini 1131

Hari sebelum 1194

Minggu ini 2325

Bulan ini 20540

Jumlah 578083

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cloud Tag

Vote

What Is Your Opinion on MAIDAM's Official Website?